Wednesday, February 11, 2015

Frozen Oat Peanut Butter

Bosan dengan breakfast tiap hari anda? Mari cuba frozen oat peanut butter ni.. baik untuk penjagaan sistem pencernaan. Sebenarnya sudah lama saya perhatikan kawan2 yang share buat frozen oat ni..tp bila nak cuba resepi mereka asyik tak jadi disebabkan bahan xcukup. Kebanyakan menggunakan buah-buahan segar dan susu segar. Malam td tiba2 je saya dapat ilham ni..
Saya campurkan oat dengan susu kambing yang ada (saya guna susu kambing instant je tu yang telah dicampur air suam), plain yogurt, chia seed yang dah lama beli tak buat2,dan peanut butter yang ada di dapur. Hasilnya menjadi jugak..hehe..tiada yang mustahil dalam dunia ni..mari cuba ya..bagi yang sedang berdiet elok cuba ni..

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.